De specialist in legionellapreventie
Foto zwemmer, onderzoek en apparatuur

Opnieuw legionella in Sportcentrum


 

Geplaatst: 18-04-2013
Voor de vierde keer is het Sportcentrum getroffen door een legionella-besmetting. De besmetting kwam vorige week donderdag aan het licht tijdens een periodieke routinecontrole. Inmiddels zijn op tien van de vijftien douches nieuwe filters aangebracht.

 
Het Sportcentrum blijft ondertussen gewoon geopend voor sporters. Enkele douches zijn nu afgesloten.
 
Vorig jaar mei sloot het Sportcentrum wel de deuren na constatering van een legionellabesmetting. Het gehele watersysteem werd daarna vernieuwd. Al eerder werd daarom een duur legionella preventiesysteem aangelegd, en werden de ruim honderd douches vervangen door automatische douchepanelen die op afstand bestuurd kunnen worden.  Met het nieuwe systeem kan het Sportcentrum precies zien welke douches vaak gebruikt worden en welke niet. Zo kunnen gericht de leidingen doorgespoeld worden.
 
De besmetting komt voor de UT erg ongelegen, met de Batavierenrace vlak voor de deur. Tijdens het hardloopevenement maken veel sporters gebruik van de douches. Maandag worden de resultaten bekend van testen die vorige week zijn gedaan met het systeem.
 
De legionellabacterie gedijt goed in lauwwarm stilstaand water, bijvoorbeeld in de leidingen van douches of sproei-installaties. Als je de bacterie inademt en een verminderde weerstand hebt, loop je risico de zogenaamde legionellagriep te krijgen of zelfs de (chronische) veteranenziekte.


Bron: www.utnieuws.nl

     Inloggen


Het laatste nieuws

Verhuizing TPC BeheerILT inspecteert truckstops op legionellaOnschuldige variant van Legionella aangetroffen bij BMCLegionella gevonden in helft gemeentelijke sporthallen6 zieken en 1 dode door legionellabesmetting in SalouLegionella aangetroffen in drie sporthallen in EmmenDouches op sportpark Tegelen weer vrij van legionellaHASLOU COMPLEX LEGIONELLAVRIJMaatregelen tegen legionella goedgekeurdLegionella bacterie en asbest in de flatWeer legionella in WestwijkLegionella gevonden in douches kleedkamersMade in Limburg 24 okt 2015Legionella bewoner Maria Mater in t VeldLegionella treft bordeelKunstenaar Cor Melchers overlijdt aan legionellaLegionella eist levens in New YorkLegionella in douches Alkmaarse basisschoolKans op legionella in douche hygienesluisLegionella aangetroffen in RivierenbuurtLegionella in gymzalen Eys en WahlwillerLegionella in kleedlokalen buitensportLandelijk Overlegorgaan Preventie Legionella LOPLLegionella in kleedlokalen van Geusseltbad in MaastrichtKoeltorens oorzaak legionella PortugalMan overleden na besmetting met legionella in GrosthuizenVerhoogd aantal meldingen van legionelloseLegionella in drinkwater Arcus College HeerlenLegionellabacterie bedreigt OktoberfestenLegionella gevondenJuridische knelpunten bij toepassing alternatieve techniekenLegionella ziekte aantal gemelde gevallen blijft stijgenBerichtgeving uit Duitsland over de legionella uitbraakGolf van ziekte in Warstein zoeken naar vervuilde aircoeKiosk Caleffi instructies op YoutubeILT inspecteert hotels op legionella maatregelenLandelijk congres Alternatieve technieken tegen LegionellaOpnieuw legionella in SportcentrumLegionella bij tandheelkunde van UMCGLegionella alarm voor hardlopers Batavierenrace

Total Project Care
Hofkamp 12
6161 DC Geleen

Tel. : +31 (0)46 - 4361200
Fax : +31 (0)46 - 4361480

info@totalprojectcare.nl

© 2013 TPC   |   Privacy/Cookie statement   |   © Website Pyramid-IT