De specialist in legionellapreventie
Foto zwemmer, onderzoek en apparatuur

Onschuldige variant van Legionella aangetroffen bij BMC


Berlicum - In de doucheruimtes van voetbal en korfbalvereniging BMC uit Berlicum is een legionellabesmetting geconstateerd. Hoewel het gaat om een niet-ziekmakende variant van de Legionella-bacterie is reiniging nodig. De doucheruimtes zijn daarom afgesloten.

De douches worden binnenkort al gereinigd, daarna zal met laboratoriumonderzoek worden vastgesteld of de bacterie daadwerkelijk verdwenen is. Waarschijnlijk kunnen de douches in het weekend van 4 februari weer gebruikt worden.

Volgens GGD Hart voor Brabant hoeven volwassenen en kinderen die de afgelopen weken gebruik gemaakt hebben van de doucheruimtes niet bang te zijn om ziek te worden. "Uit onderzoek is gebleken dat het hier om de Legionella non-pneumophila gaat, een type bacterie waar mensen maar heel zelden ziek van worden. Er is dan ook geen reden om ongerust te zijn."

 


Bron: www.mooigestel.nl

     Inloggen


Het laatste nieuws

Verhuizing TPC BeheerILT inspecteert truckstops op legionellaOnschuldige variant van Legionella aangetroffen bij BMCLegionella gevonden in helft gemeentelijke sporthallen6 zieken en 1 dode door legionellabesmetting in SalouLegionella aangetroffen in drie sporthallen in EmmenDouches op sportpark Tegelen weer vrij van legionellaHASLOU COMPLEX LEGIONELLAVRIJMaatregelen tegen legionella goedgekeurdLegionella bacterie en asbest in de flatWeer legionella in WestwijkLegionella gevonden in douches kleedkamersMade in Limburg 24 okt 2015Legionella bewoner Maria Mater in t VeldLegionella treft bordeelKunstenaar Cor Melchers overlijdt aan legionellaLegionella eist levens in New YorkLegionella in douches Alkmaarse basisschoolKans op legionella in douche hygienesluisLegionella aangetroffen in RivierenbuurtLegionella in gymzalen Eys en WahlwillerLegionella in kleedlokalen buitensportLandelijk Overlegorgaan Preventie Legionella LOPLLegionella in kleedlokalen van Geusseltbad in MaastrichtKoeltorens oorzaak legionella PortugalMan overleden na besmetting met legionella in GrosthuizenVerhoogd aantal meldingen van legionelloseLegionella in drinkwater Arcus College HeerlenLegionellabacterie bedreigt OktoberfestenLegionella gevondenJuridische knelpunten bij toepassing alternatieve techniekenLegionella ziekte aantal gemelde gevallen blijft stijgenBerichtgeving uit Duitsland over de legionella uitbraakGolf van ziekte in Warstein zoeken naar vervuilde aircoeKiosk Caleffi instructies op YoutubeILT inspecteert hotels op legionella maatregelenLandelijk congres Alternatieve technieken tegen LegionellaOpnieuw legionella in SportcentrumLegionella bij tandheelkunde van UMCGLegionella alarm voor hardlopers Batavierenrace

Total Project Care
Hofkamp 12
6161 DC Geleen

Tel. : +31 (0)46 - 4361200
Fax : +31 (0)46 - 4361480

info@totalprojectcare.nl

© 2013 TPC   |   Privacy/Cookie statement   |   © Website Pyramid-IT