De specialist in legionellapreventie
Foto zwemmer, onderzoek en apparatuur

Legionellabacterie bedreigt Oktoberfesten


Binnen minder dan één week starten in München de Oktoberfesten. Die gelden als het grootste bierfestival ter wereld, beginnen traditioneel in de derde week van september en duren tot de eerste zondag van oktober. Maar een catastrofe dreigt, nu in het afvalwater van één van de zes brouwerijen die er bier mag schenken - het Beierse Warsteiner - de legionellabacterie is gevonden.


 

Toeristen die massaal het dorpje Warstein bezoeken zijn nu gevraagd weg te blijven vanwege de bacterie die in het afvalwater van de brouwerij is gevonden en wordt gelinkt aan een lokale ziektegolf die al 165 mensen heeft besmet en twee doden heeft geëist.
De griepvariant van de bacterie is meestal tijdelijk en van voorbijgaande aard; de veteranenziekte daarentegen is een chronische longaandoening met mogelijk dodelijke afloop. Voorwaarde voor infectie is dat de bacterie door de neus of de mond wordt opgenomen en zich kan vestigen in de longen. Risicogroepen zijn personen met een verminderde weerstand, ouderen en stevige rokers.
Toplui binnen de Duitse bierindustrie hebben al gewaarschuwd voor de gevolgen van een verband tussen het bier en de bacterie: zo’n link zou de volledige brouwerijsector in diskrediet brengen. Een lokale krant had het dan ook over 'een catastrofe' voor de brouwerij die sinds 1753 actief is en een van de zes op de Oktoberfesten toegelaten bierleveranciers is.Lokale bewindslui repten zich om de link tussen de bacterie en de brouwerij te ontkennen, ook de brouwerij zelf bevestigde bij het uitbreken van de bacterie-epidemie dat haar producten veilig zijn. Maar sinds de bacterie in het afvalwater is gevonden heeft de brouwerij niet meer gecommuniceerd.Stelde het ministerie van Milieu in Dusseldorf dat de bacterie het brouwproces niet overleven kan vanwege de temperatuur van 100 graden celsius die tijdens het brouwen wordt bereikt, dan zeggen wetenschappers dat de waterbehandelingsinstallaties van brouwerijen net een perfecte kweekvijver voor de bacterie vormen.‘De ecologie van legionella zal herschreven moeten worden,’ aldus professor Martin Exner van de gezondheidsdienst van Soest, tegenover het Duitse persagentschap DPA.

 

 


Bron: www.express.be

     Inloggen


Het laatste nieuws

Verhuizing TPC BeheerILT inspecteert truckstops op legionellaOnschuldige variant van Legionella aangetroffen bij BMCLegionella gevonden in helft gemeentelijke sporthallen6 zieken en 1 dode door legionellabesmetting in SalouLegionella aangetroffen in drie sporthallen in EmmenDouches op sportpark Tegelen weer vrij van legionellaHASLOU COMPLEX LEGIONELLAVRIJMaatregelen tegen legionella goedgekeurdLegionella bacterie en asbest in de flatWeer legionella in WestwijkLegionella gevonden in douches kleedkamersMade in Limburg 24 okt 2015Legionella bewoner Maria Mater in t VeldLegionella treft bordeelKunstenaar Cor Melchers overlijdt aan legionellaLegionella eist levens in New YorkLegionella in douches Alkmaarse basisschoolKans op legionella in douche hygienesluisLegionella aangetroffen in RivierenbuurtLegionella in gymzalen Eys en WahlwillerLegionella in kleedlokalen buitensportLandelijk Overlegorgaan Preventie Legionella LOPLLegionella in kleedlokalen van Geusseltbad in MaastrichtKoeltorens oorzaak legionella PortugalMan overleden na besmetting met legionella in GrosthuizenVerhoogd aantal meldingen van legionelloseLegionella in drinkwater Arcus College HeerlenLegionellabacterie bedreigt OktoberfestenLegionella gevondenJuridische knelpunten bij toepassing alternatieve techniekenLegionella ziekte aantal gemelde gevallen blijft stijgenBerichtgeving uit Duitsland over de legionella uitbraakGolf van ziekte in Warstein zoeken naar vervuilde aircoeKiosk Caleffi instructies op YoutubeILT inspecteert hotels op legionella maatregelenLandelijk congres Alternatieve technieken tegen LegionellaOpnieuw legionella in SportcentrumLegionella bij tandheelkunde van UMCGLegionella alarm voor hardlopers Batavierenrace

Total Project Care
Hofkamp 12
6161 DC Geleen

Tel. : +31 (0)46 - 4361200
Fax : +31 (0)46 - 4361480

info@totalprojectcare.nl

© 2013 TPC   |   Privacy/Cookie statement   |   © Website Pyramid-IT