De specialist in legionellapreventie
Foto zwemmer, onderzoek en apparatuur

Legionella gevonden in helft gemeentelijke sporthallen


Bij een controle van de dertien gemeentelijke sporthallen is begin deze maand in bijna de helft van de locaties legionella in de waterleidingen geconstateerd. Het gaat om ’t Zandje, Ockenburgh, Leidschenveen, Houtrust, Oranjeplein en sporthal Piet Vink.

Rabin Baldewsingh gemeentefoto 2Bij vijf sporthallen betrof het een ongevaarlijke variant en bij één sporthal (’t Zandje) ging het om een bacterie die longontsteking kan veroorzaken. De kans dat mensen hier ziek van worden is klein en met antibiotica goed te behandelen. Alle gebruikers van de sporthallen werden hierover geïnformeerd. Voortaan zal iedere sporthal tweemaal per jaar worden gecontroleerd, schrijft wethouder Rabin Baldewsingh van Sport aan de gemeenteraad.

Direct na de constatering zijn alle douche-installaties in de desbetreffende sporthallen uitgeschakeld. Om de overlast te beperken werden per sporthal in twee kleedkamers anti-legionella douchekoppen geplaatst waar veilig gebruik van kon worden gemaakt. Een gespecialiseerd bedrijf gaat deze week de leidingen en de douches desinfecteren.

 

Bron: www.denhaagfm.nl

     Inloggen


Het laatste nieuws

Verhuizing TPC BeheerILT inspecteert truckstops op legionellaOnschuldige variant van Legionella aangetroffen bij BMCLegionella gevonden in helft gemeentelijke sporthallen6 zieken en 1 dode door legionellabesmetting in SalouLegionella aangetroffen in drie sporthallen in EmmenDouches op sportpark Tegelen weer vrij van legionellaHASLOU COMPLEX LEGIONELLAVRIJMaatregelen tegen legionella goedgekeurdLegionella bacterie en asbest in de flatWeer legionella in WestwijkLegionella gevonden in douches kleedkamersMade in Limburg 24 okt 2015Legionella bewoner Maria Mater in t VeldLegionella treft bordeelKunstenaar Cor Melchers overlijdt aan legionellaLegionella eist levens in New YorkLegionella in douches Alkmaarse basisschoolKans op legionella in douche hygienesluisLegionella aangetroffen in RivierenbuurtLegionella in gymzalen Eys en WahlwillerLegionella in kleedlokalen buitensportLandelijk Overlegorgaan Preventie Legionella LOPLLegionella in kleedlokalen van Geusseltbad in MaastrichtKoeltorens oorzaak legionella PortugalMan overleden na besmetting met legionella in GrosthuizenVerhoogd aantal meldingen van legionelloseLegionella in drinkwater Arcus College HeerlenLegionellabacterie bedreigt OktoberfestenLegionella gevondenJuridische knelpunten bij toepassing alternatieve techniekenLegionella ziekte aantal gemelde gevallen blijft stijgenBerichtgeving uit Duitsland over de legionella uitbraakGolf van ziekte in Warstein zoeken naar vervuilde aircoeKiosk Caleffi instructies op YoutubeILT inspecteert hotels op legionella maatregelenLandelijk congres Alternatieve technieken tegen LegionellaOpnieuw legionella in SportcentrumLegionella bij tandheelkunde van UMCGLegionella alarm voor hardlopers Batavierenrace

Total Project Care
Hofkamp 12
6161 DC Geleen

Tel. : +31 (0)46 - 4361200
Fax : +31 (0)46 - 4361480

info@totalprojectcare.nl

© 2013 TPC   |   Privacy/Cookie statement   |   © Website Pyramid-IT