De specialist in legionellapreventie
Foto zwemmer, onderzoek en apparatuur

Legionella alarm voor hardlopers Batavierenrace


8000 deelnemers van de Batavierenrace, een hardloopwedstrijd voor studenten, zijn mogelijk besmet geraakt met de legionellabacterie. Daarvoor waarschuwt de Universiteit Twente (UT).

De Batavierenrace finishte twee weken geleden in Enschede en veel deelnemers zijn vervolgens gaan douche in het universitair sportcentrum. Uit een routinecontrole blijkt dat de legionella-bacterie in de douchekoppen voorkomt.

Advies: Ga naar de dokter
Deelnemers aan de estafetteloop tussen Nijmegen en Enschede die zich grieperig voelen, krijgen het advies naar de dokter te gaan, zo staat op de site van de Universiteit Twente. De bacterie kan de veteranenziekte veroorzaken, die in het ergste geval dodelijk is.

Douchesysteem recent vernieuwd 
Het sportcomplex is direct gesloten om de leidingen schoon te maken, de ruim 100 douchekoppen te vervangen en onderzoek te doen naar de oorzaak van de besmetting. Het college van bestuur van de UT staat volgens een verklaring voor een raadsel, want vorig jaar is het hele douchesysteem vernieuwd, nadat tweemaal eerder legionella werd aangetroffen. De leidingen worden elke week gespoeld.
     Inloggen


Het laatste nieuws

Verhuizing TPC BeheerILT inspecteert truckstops op legionellaOnschuldige variant van Legionella aangetroffen bij BMCLegionella gevonden in helft gemeentelijke sporthallen6 zieken en 1 dode door legionellabesmetting in SalouLegionella aangetroffen in drie sporthallen in EmmenDouches op sportpark Tegelen weer vrij van legionellaHASLOU COMPLEX LEGIONELLAVRIJMaatregelen tegen legionella goedgekeurdLegionella bacterie en asbest in de flatWeer legionella in WestwijkLegionella gevonden in douches kleedkamersMade in Limburg 24 okt 2015Legionella bewoner Maria Mater in t VeldLegionella treft bordeelKunstenaar Cor Melchers overlijdt aan legionellaLegionella eist levens in New YorkLegionella in douches Alkmaarse basisschoolKans op legionella in douche hygienesluisLegionella aangetroffen in RivierenbuurtLegionella in gymzalen Eys en WahlwillerLegionella in kleedlokalen buitensportLandelijk Overlegorgaan Preventie Legionella LOPLLegionella in kleedlokalen van Geusseltbad in MaastrichtKoeltorens oorzaak legionella PortugalMan overleden na besmetting met legionella in GrosthuizenVerhoogd aantal meldingen van legionelloseLegionella in drinkwater Arcus College HeerlenLegionellabacterie bedreigt OktoberfestenLegionella gevondenJuridische knelpunten bij toepassing alternatieve techniekenLegionella ziekte aantal gemelde gevallen blijft stijgenBerichtgeving uit Duitsland over de legionella uitbraakGolf van ziekte in Warstein zoeken naar vervuilde aircoeKiosk Caleffi instructies op YoutubeILT inspecteert hotels op legionella maatregelenLandelijk congres Alternatieve technieken tegen LegionellaOpnieuw legionella in SportcentrumLegionella bij tandheelkunde van UMCGLegionella alarm voor hardlopers Batavierenrace

Total Project Care
Hofkamp 12
6161 DC Geleen

Tel. : +31 (0)46 - 4361200
Fax : +31 (0)46 - 4361480

info@totalprojectcare.nl

© 2013 TPC   |   Privacy/Cookie statement   |   © Website Pyramid-IT