De specialist in legionellapreventie
Foto zwemmer, onderzoek en apparatuur

Landelijk Overlegorgaan Preventie Legionella LOPL


Eén van de activiteiten waaraan de NVTG sinds 2000, door de heer Ab Eilander, aan deelneemt zijn de vergaderingen van het LOPL.
Sinds 26 juni jl., heb ik (Raymond van der Heijden, BWT Nederland B.V.) het stokje van Ab overgenomen om de vergaderingen bij te wonen en jullie te informeren over de ontwikkelingen op dit punt.

Tijdens de laatste vergadering kwam naar voren, dat er toch nog geregeld besmettingen plaats vinden in Nederland (meldingsplicht). Van 17% van de meldingen in de ziekenhuizen betreft het ook de pneumophilia.
Daarentegen komen er minder vragen binnen bij de legionellavraagbaak (http://www.legionellavraagbaak.nl), dit kan zijn omdat de kennis toe neemt, of dat de interesse afneemt.

De nieuwe NEN1006 is momenteel ter kritiek gepubliceerd. De commentaartermijn sluit op 1 januari 2015, waarna het commentaar verwerkt wordt en de nieuwe NEN1006 gepubliceerd wordt. Daarbij zullen er ook aanpassingen gaan plaatsvinden in de waterwerkbladen om deze weer op elkaar aan te laten sluiten. Binnen de Normcommissie NEN1006 gaat een werkgroep zich buigen over de watertemperatuur in leidingwaterinstallaties. In de komende norm wordt voor warm water nog uitgegaan van 60 °C.

De nieuwe ISSO publicatie 55.3 (Legionellapreventie in klimaatinstallaties) zal half november verschijnen.

Daarnaast is er een aardige link naar digitale stroomschema legionellapreventie: regelgeving en toezicht.
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/legionella/legionella-bij-bedrijven-en-instellingen#/

Naar aanleiding van de laatste vergadering, was dit het weer. Na elke vergadering zal ik een samenvatting inzenden om jullie te informeren.
Mocht je nog vragen hebben of interessante informatie voor in een volgende vergadering, laat het me dan weten. 

Dit kan door een mail te sturen aan backoffice@nvtg.nl

 

 

Bron: www.nvtg.nl

     Inloggen


Het laatste nieuws

Verhuizing TPC BeheerILT inspecteert truckstops op legionellaOnschuldige variant van Legionella aangetroffen bij BMCLegionella gevonden in helft gemeentelijke sporthallen6 zieken en 1 dode door legionellabesmetting in SalouLegionella aangetroffen in drie sporthallen in EmmenDouches op sportpark Tegelen weer vrij van legionellaHASLOU COMPLEX LEGIONELLAVRIJMaatregelen tegen legionella goedgekeurdLegionella bacterie en asbest in de flatWeer legionella in WestwijkLegionella gevonden in douches kleedkamersMade in Limburg 24 okt 2015Legionella bewoner Maria Mater in t VeldLegionella treft bordeelKunstenaar Cor Melchers overlijdt aan legionellaLegionella eist levens in New YorkLegionella in douches Alkmaarse basisschoolKans op legionella in douche hygienesluisLegionella aangetroffen in RivierenbuurtLegionella in gymzalen Eys en WahlwillerLegionella in kleedlokalen buitensportLandelijk Overlegorgaan Preventie Legionella LOPLLegionella in kleedlokalen van Geusseltbad in MaastrichtKoeltorens oorzaak legionella PortugalMan overleden na besmetting met legionella in GrosthuizenVerhoogd aantal meldingen van legionelloseLegionella in drinkwater Arcus College HeerlenLegionellabacterie bedreigt OktoberfestenLegionella gevondenJuridische knelpunten bij toepassing alternatieve techniekenLegionella ziekte aantal gemelde gevallen blijft stijgenBerichtgeving uit Duitsland over de legionella uitbraakGolf van ziekte in Warstein zoeken naar vervuilde aircoeKiosk Caleffi instructies op YoutubeILT inspecteert hotels op legionella maatregelenLandelijk congres Alternatieve technieken tegen LegionellaOpnieuw legionella in SportcentrumLegionella bij tandheelkunde van UMCGLegionella alarm voor hardlopers Batavierenrace

Total Project Care
Hofkamp 12
6161 DC Geleen

Tel. : +31 (0)46 - 4361200
Fax : +31 (0)46 - 4361480

info@totalprojectcare.nl

© 2013 TPC   |   Privacy/Cookie statement   |   © Website Pyramid-IT