De specialist in legionellapreventie
Foto zwemmer, onderzoek en apparatuur

ILT inspecteert truckstops op legionella


 

De ILT speurt niet alleen naar illigale transportpraktijken, maar ook naar ziekmakende beestjes. ILT gaat namelijk openbare douchegelegenheden in het wegvervoer controleren op legionellamaatregelen. De ILT onderzoekt of truckstops, benzinestations en wegrestaurants met openbare douchefaciliteiten hun legionellapreventie op orde hebben.De inspectie controleert deze bedrijven om de kans op een besmetting met de legionellabacterie zo klein mogelijk te maken. Naast deze specifieke controles bij truckstops inspecteert zij het hele jaar door onder meer ziekenhuizen en zorginstellingen op de legionellabacterie. Deze kan bij inademing griep of de veteranenziekte (ernstige longontsteking) veroorzaken. Jaarlijks raken in Nederland 300 tot 400 mensen besmet met legionella. Van hen overlijdt twee procent tot tien procent, blijkt uit gegevens van RIVM.

Beheerders van locaties waar niet alles in orde is, ontvangen een eerste waarschuwing. Als later bij hercontrole blijkt dat nog steeds niet wordt voldaan aan de regels, kan de ILT een last onder dwangsom opleggen. Een bedrijf krijgt dan de kans om de tekortkoming te herstellen. Wanneer een bedrijf dit niet doet binnen een voorgeschreven termijn, dan zal de ILT dat bedrag innen.

Locaties waar de volksgezondheid een groot risico loopt als er legionellabacteriën in het drinkwater zitten, zijn zogeheten prioritaire instellingen. Daaronder vallen onder meer ziekenhuizen, zorginstellingen en hotels. Deze instellingen moeten maatregelen nemen om legionellabesmetting te voorkomen. Ook de openbare douchegelegenheden in het wegvervoer vallen hieronder.

 


Bron: www.ttm.nl

     Inloggen


Het laatste nieuws

Verhuizing TPC BeheerILT inspecteert truckstops op legionellaOnschuldige variant van Legionella aangetroffen bij BMCLegionella gevonden in helft gemeentelijke sporthallen6 zieken en 1 dode door legionellabesmetting in SalouLegionella aangetroffen in drie sporthallen in EmmenDouches op sportpark Tegelen weer vrij van legionellaHASLOU COMPLEX LEGIONELLAVRIJMaatregelen tegen legionella goedgekeurdLegionella bacterie en asbest in de flatWeer legionella in WestwijkLegionella gevonden in douches kleedkamersMade in Limburg 24 okt 2015Legionella bewoner Maria Mater in t VeldLegionella treft bordeelKunstenaar Cor Melchers overlijdt aan legionellaLegionella eist levens in New YorkLegionella in douches Alkmaarse basisschoolKans op legionella in douche hygienesluisLegionella aangetroffen in RivierenbuurtLegionella in gymzalen Eys en WahlwillerLegionella in kleedlokalen buitensportLandelijk Overlegorgaan Preventie Legionella LOPLLegionella in kleedlokalen van Geusseltbad in MaastrichtKoeltorens oorzaak legionella PortugalMan overleden na besmetting met legionella in GrosthuizenVerhoogd aantal meldingen van legionelloseLegionella in drinkwater Arcus College HeerlenLegionellabacterie bedreigt OktoberfestenLegionella gevondenJuridische knelpunten bij toepassing alternatieve techniekenLegionella ziekte aantal gemelde gevallen blijft stijgenBerichtgeving uit Duitsland over de legionella uitbraakGolf van ziekte in Warstein zoeken naar vervuilde aircoeKiosk Caleffi instructies op YoutubeILT inspecteert hotels op legionella maatregelenLandelijk congres Alternatieve technieken tegen LegionellaOpnieuw legionella in SportcentrumLegionella bij tandheelkunde van UMCGLegionella alarm voor hardlopers Batavierenrace

Total Project Care
Hofkamp 12
6161 DC Geleen

Tel. : +31 (0)46 - 4361200
Fax : +31 (0)46 - 4361480

info@totalprojectcare.nl

© 2013 TPC   |   Privacy/Cookie statement   |   © Website Pyramid-IT