De specialist in legionellapreventie
Foto zwemmer, onderzoek en apparatuur

HASLOU COMPLEX LEGIONELLAVRIJ


Update 24-03-2016

Ons complex is legionella-vrij verklaard.

De douches kunnen weer gebruikt worden.


Legionellabesmetting Haslou-complex

 

Maandag 14 maart kregen wij van de gemeente de melding dat in kleedkamer 4 tijdens de periodieke controle een legionellabesmetting is geconstateerd. Tot nader bericht mogen daarom de douches in het hele complex niet gebruikt worden. Deze informatie is direct via de contactpersonen van de teams gecommuniceerd.

De besmetting is gemeld bij de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) en de GGD. Dinsdag 15 maart zijn de leidingen gespoeld en woensdag worden nieuwe monsters genomen. Daarnaast wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de besmetting. Dit onderzoek kan enige tijd duren.

Een en al betekent dat ook komend weekend de douches niet gebruikt mogen worden. Volgens de kwaliteitsnormen voetbalaccommodatie moet per wedstrijd afzonderlijke kleed/wasruimten beschikbaar zijn. Zolang het sein veilig niet wordt afgegeven kunnen wij ons inziens aan deze eis niet voldoen. Reden om de thuiswedstrijden op ons complex af te gelasten. De KNVB heeft begrip voor ons standpunt.


Advies GGD

Wij onderkennen de gevaren van legionella en hebben daarom contact opgenomen met de GGD. Het gevaar ontstaat in onze situatie alleen bij de douches. Risicogroepen zijn personen met een verminderde weerstand, ouderen en stevige rokers. De GGD adviseert alert te zijn op ziekteverschijnselen gedurende 14 dagen. Indien men naar de huisarts gaat met ziekteverschijnselen, is het raadzaam te melden dat bij Haslou een legionellabesmetting is geconstateerd en men zich daar heeft gedoucht.

Het is heel jammer dat komend weekend geen wedstrijden op ons complex gespeeld kunnen worden, maar de gezondheid van onze leden en gasten staat voorop. Wij willen dan ook geen enkel risico hierin nemen.

 

Bestuur SV Haslou

 


Bron: www.haslou.nl

     Inloggen


Het laatste nieuws

Verhuizing TPC BeheerILT inspecteert truckstops op legionellaOnschuldige variant van Legionella aangetroffen bij BMCLegionella gevonden in helft gemeentelijke sporthallen6 zieken en 1 dode door legionellabesmetting in SalouLegionella aangetroffen in drie sporthallen in EmmenDouches op sportpark Tegelen weer vrij van legionellaHASLOU COMPLEX LEGIONELLAVRIJMaatregelen tegen legionella goedgekeurdLegionella bacterie en asbest in de flatWeer legionella in WestwijkLegionella gevonden in douches kleedkamersMade in Limburg 24 okt 2015Legionella bewoner Maria Mater in t VeldLegionella treft bordeelKunstenaar Cor Melchers overlijdt aan legionellaLegionella eist levens in New YorkLegionella in douches Alkmaarse basisschoolKans op legionella in douche hygienesluisLegionella aangetroffen in RivierenbuurtLegionella in gymzalen Eys en WahlwillerLegionella in kleedlokalen buitensportLandelijk Overlegorgaan Preventie Legionella LOPLLegionella in kleedlokalen van Geusseltbad in MaastrichtKoeltorens oorzaak legionella PortugalMan overleden na besmetting met legionella in GrosthuizenVerhoogd aantal meldingen van legionelloseLegionella in drinkwater Arcus College HeerlenLegionellabacterie bedreigt OktoberfestenLegionella gevondenJuridische knelpunten bij toepassing alternatieve techniekenLegionella ziekte aantal gemelde gevallen blijft stijgenBerichtgeving uit Duitsland over de legionella uitbraakGolf van ziekte in Warstein zoeken naar vervuilde aircoeKiosk Caleffi instructies op YoutubeILT inspecteert hotels op legionella maatregelenLandelijk congres Alternatieve technieken tegen LegionellaOpnieuw legionella in SportcentrumLegionella bij tandheelkunde van UMCGLegionella alarm voor hardlopers Batavierenrace

Total Project Care
Hofkamp 12
6161 DC Geleen

Tel. : +31 (0)46 - 4361200
Fax : +31 (0)46 - 4361480

info@totalprojectcare.nl

© 2013 TPC   |   Privacy/Cookie statement   |   © Website Pyramid-IT