De specialist in legionellapreventie
Foto zwemmer, onderzoek en apparatuur

6 zieken en 1 dode door legionellabesmetting in Salou


Volgens de Spaanse media is er tenminste een gast die in september in een hotel in Salou verbleef overleden en zijn er minstens zes anderen in diverse ziekenhuizen opgenomen nadat ze met legionella besmet zijn geraakt bij hun verblijf. Het hotel is inmiddels gesloten vanwege het einde van het zomerseizoen maar er wordt een grondig onderzoek uitgevoerd door de Catalaanse gezondheidsinstellingen.

Na afloop van een vakantie in hotel Jaime I in de Catalaanse badplaats Salou aan de Costa Dorada is volgens de Spaanse media minstens een persoon overleden en raakten zes andere gasten besmet met het legionella virus. Volgens de Conselleria de Salud, de Catalaanse gezondheidsinstelling, zouden er meer gasten besmet geraakt kunnen zijn. Het gaat dan om toeristen die gedurende de maand september in het Jaime I hotel verbleven.

Het gaat in dit geval om vijf mannen en twee vouwen tussen de 50 en 82 jaar oud die gedurende twee weken in de maand september in hotel Jaime I in de badplaats Salou verbleven. De nationaliteiten en identiteiten van de besmette en overleden personen zijn niet bekend gemaakt door de Catalaanse autoriteiten. De besmette personen liggen in ziekenhuizen in hun eigen land.

De Catalaanse autoriteiten werden tussen 28 september en 6 oktober op de hoogte gebracht van de besmette toeristen en van de overleden persoon waarna meteen een onderzoek werd gestart. Het hotel Jaime I is echter al sinds 2 oktober gesloten omdat het zomerseizoen voorbij is.

Het zou volgens de Spaanse media kunnen dat er meer personen besmet zijn geraakt met het in sommige maar lang niet altijd gevaarlijke en dodelijke legionella virus. De legionellabacteriën kan men inademen via druppeltjes waternevel uit een besmette waterbron. Als men daarna ziek wordt heet dat in het Nederlands ook wel de veteranenziekte. Slechts zelden overlijden besmette mensen door legionella en wordt men slechts ziek met ongeveer dezelfde klachten als een milde griep. Bij personen op leeftijd kan de legionellabacterie echter wel dodelijk zijn omdat het lichaam minder weerstand heeft.

 


Bron incl. tekst: Spanje Vandaag -Remco Stoffer

Bron: www.stichtingveteranenziekte.nl

     Inloggen


Het laatste nieuws

Verhuizing TPC BeheerILT inspecteert truckstops op legionellaOnschuldige variant van Legionella aangetroffen bij BMCLegionella gevonden in helft gemeentelijke sporthallen6 zieken en 1 dode door legionellabesmetting in SalouLegionella aangetroffen in drie sporthallen in EmmenDouches op sportpark Tegelen weer vrij van legionellaHASLOU COMPLEX LEGIONELLAVRIJMaatregelen tegen legionella goedgekeurdLegionella bacterie en asbest in de flatWeer legionella in WestwijkLegionella gevonden in douches kleedkamersMade in Limburg 24 okt 2015Legionella bewoner Maria Mater in t VeldLegionella treft bordeelKunstenaar Cor Melchers overlijdt aan legionellaLegionella eist levens in New YorkLegionella in douches Alkmaarse basisschoolKans op legionella in douche hygienesluisLegionella aangetroffen in RivierenbuurtLegionella in gymzalen Eys en WahlwillerLegionella in kleedlokalen buitensportLandelijk Overlegorgaan Preventie Legionella LOPLLegionella in kleedlokalen van Geusseltbad in MaastrichtKoeltorens oorzaak legionella PortugalMan overleden na besmetting met legionella in GrosthuizenVerhoogd aantal meldingen van legionelloseLegionella in drinkwater Arcus College HeerlenLegionellabacterie bedreigt OktoberfestenLegionella gevondenJuridische knelpunten bij toepassing alternatieve techniekenLegionella ziekte aantal gemelde gevallen blijft stijgenBerichtgeving uit Duitsland over de legionella uitbraakGolf van ziekte in Warstein zoeken naar vervuilde aircoeKiosk Caleffi instructies op YoutubeILT inspecteert hotels op legionella maatregelenLandelijk congres Alternatieve technieken tegen LegionellaOpnieuw legionella in SportcentrumLegionella bij tandheelkunde van UMCGLegionella alarm voor hardlopers Batavierenrace

Total Project Care
Hofkamp 12
6161 DC Geleen

Tel. : +31 (0)46 - 4361200
Fax : +31 (0)46 - 4361480

info@totalprojectcare.nl

© 2013 TPC   |   Privacy/Cookie statement   |   © Website Pyramid-IT